ארגון ציוני אמריקה מותח ביקורת על טענת אובמה שמדיניות הבנייה של ישראל בחברון "מכרסמת" בשל
- Admin
- Aug 29, 2016
- 3 min read

ארגון ציוני אמריקה (ZOA) מתח ביקורת על ממשל אובמה שגינה את עצם הכרזתה של ממשלת ישראל על אישור התכנון של בנייה חדשה למגורים עבור יהודים בחברון שביהודה. הארגון רואה את הגינוי ככוזב, פוגע, ובלתי הולם תקשורת פומבית בין בעלות ברית, ולו גם כאשר קיימות ביניהן מחלוקות בנושאים מהותיים. דובר מחלקת המדינה, מרק טונר, אמר לכתבים שהאישור שנתנה ממשלת ישראל לבנייה חדשה למגורים בשכונה יהודית בחברון "הוא צעד מדאיג ביותר המהווה הרחבה של ההתנחלות," וחזר על גנויים שהחריפו לאחרונה בנושאים אלה, באומרו: "אנו מתנגדים בתוקף לכל פעילות הקשורה בהתנחלויות, ורואים בכך כרסום בחתירה לשלום. כבר חזרנו ואמרנו שמהלכים כאלה אינם עולים בקנה אחד עם רצונה המוצהר של ישראל להגשים את פתרון שתי המדינות" (מרק סי. טונר, סגן הדובר, תדרוך עיתונאים יומי, וושינגטון די.סי., 23.8.2016).
נשיא ארגון ציוני אמריקה, מורטון א' קליין אמר, "אנו רואים בדבריו של מר טונר הצהרה כוזבת, מקוממת, מעליבה, וכזו שאינה הולמת התבטאות פומבית של מדינה על בעלת בריתה, גם אם קיימות ביניהן מחלוקות בנושאים מהותיים."
היישובים היהודים מהווים רק 2% מכל שטחי יהודה ושומרון.
"אל לו לממשל אובמה להדיר שינה מעיניו בנוגע למחויבותה של ישראל לשלום. מחויבותה איתנה כסלע, כך בהווה, וכך יהיה גם בעתיד, כפי שהוכיחו ויתוריה במשך השנים, לרבות ויתורים חד-צדדיים, והסיכונים שקיבלה על עצמה בניגוד לזהירות המתבקשת לנוכח המציאות בשטח.
"אני מזכיר לממשל אובמה כי בשנים שחלפו מאז החתימה על הסכמי אוסלו ב-1993, נרצחו בידי מחבלים יותר ישראלים מאשר בכל 45 שנות קיומה של מדינת ישראל שקדמו לאותם הסכמים. זוהי התוצאה של וויתוריה כלפי הרשות הפלסטינית –זו שממשל אובמה דוחק בישראל שתעשה כלפי הוויתורים נוספים חרף העובדה שלא שינתה את דרכיה, ממשיכה לקדם ולשבח טרור, ומתנגדת לשלום.
"אין כמובן שום יסוד משפטי או מוסרי לפגיעה בתדמיתה של ישראל עקב העובדה שמתירים ומאפשרים ליהודים להתגורר ביהודה ושומרון, ומכל מקום, מדובר רק ב-2% מהשטח הנדון, ואין בכך הפרעה לפיתוח בצד הפלסטיני. אין מדובר בכך שיישובים יהודיים דוחקים החוצה יישובים פלסטינים. בכל הסכם שלום עתידי ראוי לשמו, שבו תתקיים מדינה פלסטינית שוחרת שלום אמת לצד מדינת ישראל, יוכלו יהודים לחיות במדינה הפלסטינית בדיוק כשם שערבים פלסטינים חיים בישראל.
"בניגוד לטענה הנפוצה ולפיה יהודים ישראלים שחיים ובונים בתים ויישובים ביהודה ושומרון מפרים את החוק הבין-לאומי, הרי שוועידת סן רמו שהתכנסה ב-1920 וניסחה את אמנת חבר הלאומים, ייעדה במפור של התיישבות יהודית את השטח שהיה לימים למנדט הבריטי בארץ ישראל, ושטח זה כולל את שטחי יהודה ושומרון.החלטה בין-לאומית זו, המעוגנת במנדט הבריטי בארץ ישראל שהוכרז זמן קצר לאחר מכן ,לא בוטלה מעולם על ידי הסכם בין-לאומי מחייב. להפך, היא אושרה מחדש בסעיף 80 של אמנת האו"ם.
"עצם ההתייחסות ליהודים החיים בשטחים כמכשול או גרוע מכך – כ'כרסום' בשלום, היא התייחסות שגויה עובדתית, לא ניתן להגן עליה מבחינה מוסרית, ומבחינה פוליטית היא מסוכנת ומזיקה.
"החרפת הביקורת מצד ממשל אובמה מעוררת תמיהה. לא יכול להיות לכך שום קשר עם קידום השלום. אילו היה ממשל אובמה רציני בעניין זה, הוא היה מגנה את תמיכת הפלסטינים בטרור, את התנהגותם הנוגדת את השלום אשר,לאמתו של דבר, היא המונעת את השגת השלום – בסירובם להכיר בישראל כמדינת העם היהודי, בסירובם להסדר שלום כולל שישים קץ לטענות ועימותים נוספים; בהתעקשותם על יודנריין במדינה הפלסטינית העתידית, כלומר שתהיה "נקייה" מיהודים; בסירובם לפרק התארגנויות של טרור פלסטיני; בהמשך ההסתה לאיבה ולרצח יהודים באמצעי התקשורת הנשלטים על ידי הרשות הפלסטינית, במסגדים, בבתי-הספר, ובקייטנות; ובחתירתם להחרפת העימות עם ישראל ולקבלת הכרה בין-לאומית במדינה פלסטינית תוך התחמקות משיחות שלום עם ישראל.
"אכן, נראה שלהחרפת הגינויים כלפי ישראל מצד ממשל אובמה יש מטרה אחת בלבד – לאותת לבעלות בריתה של אמריקה באירופה שארה"ב אינה מתנגדת להחרפת הביקורת על ישראל ולבידודה. נראה שהנשיא אובמה נחוש לפגוע במעמדה הבין-לאומי של ישראל, מבלי לקרוא לכך בפועל, תוך האשמת ישראל בתוצאות אלה."
"נראה שממשל אובמה תומך במדיניות מַפְלָה ואנטישמית, ולפיה יש לאסור על יהודים ישראלים – ורק עליהם, בשל היותם יהודים ישראלים – להקים את ביתם ולחיות ביישובים ביהודה ושומרון.
"הפלסטינים, מכל מקום, סירבו למדינה בכל פעם שהוצעה להם –בדו"ח ועדת פיל ב- 1937, בתכנית החלוקה של העצרת הכללית של האו"ם ב-1947, במתווה קלינטון ב-2000, ועל ידי הוויתורים הנוספים שנכללו בתכנית השלום שהציע ראש הממשלה דאז אהוד אולמרט לרשות הפלסטינית ב-2008. בנוסף לכך, הם התנגדו למשא ומתן במשך קרוב לשמונה שנים (למעט שתי פגישות תוך שבוע אחד ב-2010).
בנימה זו, מן הראוי לזכור שראש הממשלה המנוח, יצחק רבין, שחתם על הסכמי אוסלו וזכה על כך בפרס נובל לשלום, קבע במפורש,זמן קצר לפני מותו, שפיתוח היישובים היהודיים ביהודה ושומרון (ובעזה – שפורקו בינתיים) יימשך."
"על הנשיא אובמה להקדיש את החודשים הנותרים שלכהונתו למאמצים כנים להשגת שלום על ידי הפעלת לחץ על הרשות הפלסטינית, שתחדל מתמיכתה בטרור ובפעולות הנוגדות את השלום. זאת במקום לסכן מאמצים אמתיים להשגת השלום ולהכתים אותם על ידי מִחְזוּר שקרֵי התעמולה הפרו-פלסטינית בצינורות הרשמיים: השקרים בנוגע למכשול "המכרסם" בשלום שגורמים אותם יהודים ישראלים – ורק הם, בשל היותם יהודים ישראלים – המתגוררים ביהודה ושומרון. "

Comments