top of page
הודעות אחרונות

ארגון ציוני אמריקה משבח את ממשל טראמפ על החרמת מועצת זכויות האדם האנטי-ישראלית של האו"ם

  • Writer: Admin
    Admin
  • Apr 5, 2017
  • 3 min read

על ארצות הברית לבטל את חברותה במועצה

ארגון ציוני אמריקה (אצ"א) משבח את ממשלו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ על החלטתו להחרים את המושב האחרון של מועצת זכויות האדם של האו"ם. המועצה נשלטת על ידי דיקטטורות שמפירות זכויות אדם באופן סדרתי, והיא עוסקת ברוב זמנה בהעברת החלטות אנטי-ישראליות מרושעות אשר פוגעות בשמה של ישראל. אצ"א דוחק בממשל טראמפ לבטל את חברותו במועצה, אשר כנראה אינה מסוגלת לשקם את עצמה.

כמו כן, אצ"א משבח את מאמציו של ממשל טראמפ להיאבק בפעילות האנטי-ישראלית הזדונית אשר מתקיימת דרך קבע במוסדותיה של מערכת האומות המאוחדות.

המשך חברותה של ארה"ב במועצה מעניקה למועצה מכובדות שאינה ראויה לה כלל. גרוע מכך, המועצה ממשיכה בפעולותיה הזדוניות, ונעזרת לשם כך במימון אמריקאי.

באופן מיוחד, אצ"א משבח את ניקי היילי, שגרירת ארצות הברית לאו"ם, אשר ציינה השבוע שרק מדינה אחת נתונה לבחינה ולגינוי מתמידים בכל אחד משלושה המושבים השנתיים של הארגון, המונה 47 מדינות חברות ומקום מושבו בז'נבה. "זו לא סוריה, שהמשטר שלה טובח ומענה את בני עמו באופן שיטתי", אמרה היילי. "זו לא איראן, שהוצאות להורג בתלייה הן עניין רגיל בה. זו לא צפון קוריאה, שהמשטר שלה משתמש במחנות עבודה בכפייה כדי לדכא ולשעבד את בני עמו. זו ישראל, הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון" (בני אבני, "נבחרת טראמפ מרביצה באו"ם", ניו יורק פוסט, 20 מרס 2017).

בשבוע שעבר הזהיר מזכיר המדינה רקס טילרסון שאם מוצעת זכויות האדם לא תטהר את עצמה ממדינות מפירות זכויות אדם ותנטוש את מתקפתה המרושעת על ישראל, תשקול ארה"ב לעזוב את המועצה. "איננו שוללים פרישה מהמועצה. מטרתנו היא לתקן את הארגון" (מרק הנש, "טילרסון: מועצת זכויות האדם של האו"ם צריכה לעבור רפורמה או שארה"ב תצא ממנה", דה היל, 14 מרס 2017).

מועצת זכויות האדם לא השתפרה גם לאחר שמונה שנות חברות והשתתפות פעילה של ארה"ב בה. המועצה נוסדה ב-2006 והחליפה את קודמתה, נציבות זכויות האדם, המושחתת והמפוקפקת. היא מחזיקה בגרעין הצבעה של רודנויות שפלות מאפריקה ומאסיה המונות 26 מתוך 47 המדינות המיוצגות בה. המועצה סיכלה חקירות של הפרות זכויות אדם בבלרוס, קונגו, קובה, ליבריה וסודן.

ממשלו של הנשיא לשעבר ג'ורג' בוש הבן סירב להיות חבר במועצה, אך ממשלו של אובמה הצטרף אליה ב-2009 במטרה מוצהרת למתן אותה ולשפר את עבודתה. אף על פי כן, המועצה נותרה כפי שהיתה. לדוגמה, התנגדותה של ארה"ב לדוח גולדסטון, שהמועצה הזמינה, אשר עיוות נורמות ונהלים בינלאומיים כדי להוציא את ישראל אשמה בפשעי מלחמה בעזה, לא הצליח לשפר בה דבר או למנוע את הדמוניזציה שנעשתה לישראל, בת ברית דמוקרטית – או למנוע מהאסיפה הכללית של האו"ם לאשר את ההחלטה.

הרכב המדינות החברות הנוכחי במועצה כולל מדינות מובילות בהפרות זכויות אדם, כגון סין, קונגו, קטאר וערב הסעודית. אף אחת מהמדינות הללו לא היתה נושא לדיון בשום החלטה של המועצה, ובוודאי שלא הוקדש לה מושב מיוחד. בניגוד לכך, עד 2016 אימצה מועצת זכויות האדם 67 החלטות שגינו את מדינת ישראל, החופשית והדמוקרטית – ובסך הכל יותר ממחצית 128 ההחלטות שהעבירה נגד כל המדינות האחרות בעולם גם יחד.

"אנו משבחים את ממשלו של טראמפ ואת השגרירה היילי", אמר נשיא אצ"א מורטון קליין, "על עמדתם הכנה והעקרונית נגד ההטיות הזדוניות אשר פשו במערכת האו"ם ובמיוחד במועצת זכויות האדם המסואבת לחלוטין.

"אנו גם משבחים את הודעתו של מזכיר המדינה טילרסון שארה"ב תפרוש מהמועצה אם המועצה לא תעבור רפורמה מקיפה.

"אנו חולקים לחלוטין על דעתם של גופים אחדים אשר טוענים כי עד כמה שהמועצה הזו פגומה, פרישתה של ארה"ב מהמועצה רק תחריף את המצב. גופים אלה טוענים כי ארה"ב תעזור יותר לישראל בתוך המועצה ותאלץ את המועצה לחקור הפרות זכויות אדם אמיתיות במקומות אחרים.

"אנו חולקים על כך. המשך חברותה של ארה"ב במועצה מעניקה למועצה מכובדות שאינה ראויה לה כלל. גרוע מכך, המועצה ממשיכה בפעולותיה הזדוניות, ונעזרת לשם כך במימון אמריקאי.

"אין תועלת רבה בכך שארה"ב תמחה נגד פגיעותיה והטיותיה של המועצה בעודה מממנת את פעולותיה השוטפות. ארה"ב וישראל אינן מנצחות במתאר כזה, ומי שמנצח הם מפירי זכויות האדם ואויביה של ישראל.

"כפי שטוענת פרופ' אן באייפסקי, נשיאת הארגון קולות זכויות האדם ומנכ"לית מכון טורו לזכויות אדם ולשואה, 'החלטת המועצה מ-2016 קוראת ליצירתה של רשימה שחורה של כל החברות הקשורות במה שמכונה התנחלויות ישראליות, וחברות שעושות אתן עסקים, 'באופן ישיר ועקיף' ... המושב הנוכחי של המועצה יאשר את יוזמת הרשימה השחורה, ועוד כמה הצהרות אבסורדיות שגרתיות, כמו החזרת רמת הגולן למולדת הסורית לשם הגנה טובה יותר של זכויות אדם בסוריה. לאור הרכב המועצה, אין שום סיכוי שבעולם לביטול התוצאות. כאשר מפסידים בהצבעה לרוב של מדינות שלגביהן ישראל היא או אויב או תעלול נוח להסטת הנושא, התאוננות בלבד רק תעניק לגיטימיות לתקיפת תאגידים אמריקאיים אשר מקיימים עסקים עם ישראל – ולתקיפת עקרונות היסוד שלנו'.

"אצ"א מטיל ספק רב באפשרות שמועצת זכויות האדם תעבור רפורמה או שהיא מסוגלת לעבור את הרפורמה הנחוצה, ותובע מממשלו של טראמפ לבטל את חברותה של ארה"ב במועצה ובכך להפסיק את המימון האמריקאי לגוף מסואב זה, המהווה כרבע מתקציבה השנתי של המועצה, המסתכם ב-70 מיליון דולר בשנה".

{כיתוב לתמונה:} דגלים של מדינות חברות במטה האו"ם בניו יורק. 30.12.2005. תצלום או"ם/ Joao Araujo Pinto. www.unmultimedia.org/photo/

Comments


  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page