top of page
הודעות אחרונות

החלטת העצרת הכללית של האו"ם נגד הצהרת ירושלים של טראמפ מפרה את מגילת האו"ם וזכותו להכיר במ

  • Writer: Admin
    Admin
  • Jan 12, 2018
  • 2 min read

נשיא ארגון ציוני אמריקה,

מורטון קליין, ומנהל תחום הפרוייקטים המיוחדים בארגון, עו"ד ליז ברני, פרסמו את ההודעה הבאה לעיתונות:

החלטת העצרת הכללית של האו"ם, על פי הצעתה של מצרים, המותחת ביקורת על זכותו הריבונית של הנשיא דונלד טראמפ להכיר בירושלים כבירת ישראל מנוגדת לשלושה סעיפים לפחות במגילת האומות המאוחדות, ואין היא מצויה בסמכותה של העצרת הכללית של האו"ם, מהסיבות הבאות:

(1) אמנת האו"ם סעיף 2(7) אוסרת על האומות המאוחדות לעסוק בעניינים המצויים בתחום סמכות השיפוט הריבונית של ארצות הברית. סעיף 2(7) קובע: "שום דבר הכלול בצו זה לא יאפשר לאומות המאוחדות להתערב בעניינים שבתחום השיפוט הפנימי של כל מדינה".

סמכות ההכרה של הנשיא טראמפ – החלטתו להכיר בירושלים כבירת ישראל – הוא עניין המצוי בתחום סמכות השיפוט הפנימית של ארה"ב. בית המשפט העליון של ארה"ב אישר זאת בפסק דין זיווטופסקי נגד קרי, בציינו: "הנוסח והמבנה של החוקה מעניקים לנשיא את הסמכות להכיר במדינות ובממשלות זרות". כיוון שכך, אסור לאו"ם למתוח ביקורת על זכותה הריבונית של ארצות הברית להעניק הכרה.

(2) אם אמנם, על אף האמור לעיל ופסקה (3) להלן, רשאי האו"ם לעסוק בנושא זה, הרי סעיף 12 של מגילת האומות המאוחדות אוסרת על העצרת הכללית של האו"ם לעסוק בה, שכן על פי החלטת מועצת הביטחון של האו"ם 2334 ( 2016), העניין עדיין תלוי ועומד בפני מועצת הביטחון של האו"ם, אשר לא ביקשה מהעצרת הכללית של האו"ם לנקוט צעדים או להעביר המלצות.

סעיף 12 במגילת האומות האוחדות קובע: "בעוד מועצת הביטחון, בנוגע לכל סכסוך או מצב, ממשת את התפקידים שמוקצים לה במגילה הנוכחית, לא תמליץ האסיפה הכללית בנוגע לכל מחלוקת או מצב, אלא אם כן מועצת הביטחון ביקשה זאת".

החלטת מועצת הביטחון של האו"ם 2334 (2016), המתיימרת להתמודד עם מעמדה של "מזרח ירושלים" (שם שגוי לחלקה המזרחי של ירושלים), קובעת בין היתר במפורש כי מועצת הביטחון של האו"ם "מחליטה להישאר דנה בעניין" (החלטה 2334 של מועצת הביטחון של האו"ם, פסקה 13). במילים אחרות, מועצת הביטחון של האו"ם ממשיכה להפעיל את סמכות השיפוט שלה בעניין. מועצת הביטחון של האו "ם לא ביקשה מן האסיפה הכללית להמליץ ​בנושא, ולכן אין בכוחה של העצרת הכללית של האו" ם לקבל החלטה בעניין (החלטות מועצת העצרת הכללית של האו"ם הן המלצות). החלטה 2334 של מועצת הביטחון, פסקה 12, רק "מבקשת מהמזכיר הכללי לדווח למועצה כל שלושה חודשים על ביצוע הוראות ההחלטה הנוכחית". בקשת דיווח זו אינה מסמיכה את ​​העצרת הכללית של האו"ם להעביר המלצות או לקבל החלטות.

(3) כמו כל ההחלטות האנטי-ישראליות, הצעתה החדשה של מועצת העצרת הכללית של האו"ם נגד ארה"ב, האנטי-ישראלית, מפרה את סעיף 80 במגילות האומות המאוחדות (סעיף העם היהודי) – אשר שימר את זכויות העם היהודי לבנות מחדש את מולדתו היהודית ולהתיישב בפלשתינה-ארץ ישראל המנדטורית, הכוללת את ירושלים.

Kommentare


  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page